• Cover Zeeen van Zijn

    Uitgebreide en vernieuwde 2e editie

De muren zijn niet de baas!

De muren zijn niet de baas
De baas in uw huis bent uzelf, als bewoner. U bepaalt wat de muren dragen. U bepaalt de sfeer in uw huis. En die sfeer bepaalt u onder andere door het interieur te kiezen en samen te stellen. U beslist over het palet, de compositie en de aandachtsaccenten. Om in harmonie te leven in uw huis is het van belang dat de sfeer bepaald wordt door wat u belangrijk vindt in uw leven.
De sfeer in uw huis is op zijn of haar best wanneer uw persoonlijkheid, karakter en wezen vrijwel 1op1 wordt gereflecteerd. Voor u dus met inrichten begint doet u er goed aan om de waarden die uw wezen bepalen, scherp voor ogen te krijgen. Met uitzondering van de enkele waarden van 'leven of dood', zijn menselijke waarden aan verandering onderhevig. Wat u op uw twintigste belangrijk vindt kan u op uw veertigste volstrekt onbelangrijk vinden, en andersom. Veel waarden veranderen dus tijdens uw leven door de aaneenschakeling van uw ervaringen, verandering van uw situatie en door de groei van uw levenswijsheid. Het wonen in uw huis wordt, bewust èn onbewust aangenamer naarmate u erin slaagt deze levensdynamiek in uw huis tot uitdrukking te brengen. U heeft meer respect en liefde voor uw huis naarmate het zich meer met u mee ontwikkelt.
Kunst speelt in het interieur van een huis een beslissende rol. Kunst is meer dan welk ander onderdeel van het interieur instaat om uw diepste waarden zichtbaar te maken. Dat is dat gevoel van geraakt worden door, en verliefd worden op een kunstwerk. U drukt met kunst, voor iedereen die het huis bezoekt klip en klaar een deel van uw persoonlijkheid uit. Door de kunst in uw interieur met u mee te laten groeien, neemt de kracht en harmonie van de sfeer van uw huis zingevend toe. Nieuwe werken, die aansluiten bij nieuwe inzichten, belevingsvormen en waarden, verdienen dus een plaats. Mogelijk ook de plaats waar nu nog een 'ouder' kunstwerk hangt of staat. Dat 'oudere' stuk kan dus het beste plaats maken. Niet door het weg te doen, uw verleden doet u ook niet weg! U bouwt er juist de mooiste toekomst op! Bij de keuzes en beslissingen, die het verbond tussen u en uw woonomgeving bepalen is er slechts één de baas. Dat is zeker niet de muur. Laat u dus niet langer ringeloren door die muren en 'vaste plekken'. Bevrijdt u ervan en wordt weer baas in eigen huis!

Terug

Actualiteiten in onze galerie