• J&Y

    The Obsession of Art

     

The Obsession of Art /The Spirit of Art

Midden in Bergen, op vijf minuten lopen van een oude ruïnekerk, is The Obsession of Art gevestigd. Sinds de start in 1994 specialiseert The Obsession of Art zich in 'hedendaagse theatrale kunst'. De collectie kenmerkt zich door originaliteit, sterk kleurgebruik, verfijnde dynamiek, emotionele kracht en internationale criteria voor top kwaliteit. Kunstenaars worden exclusief vertegenwoordigd voor de Benelux, Europa en wereldwijd. In samenwerking met kunsthuizen in de UK, USA en Japan.

“Kunst is als kleurrijke vonken in oneindig helder licht.
Dansend wijzen zij de weg naar lonkende verten
waar alles voorstelbaar, mooi is en…………mogelijk”

Die passie vormt de drijfveer voor de voortdurende, wereldwijde zoektocht, naar unieke, hedendaagse meesters. Daarvoor onderhouden we intensieve contacten met verschillende toonaangevende academies en bezoeken we alle belangrijke kunstbeurzen. Op meer dan 350m2 tentoonstelling vloer met bijbehorende wanden tonen we de werken waar we helemaal achter kunnen staan. We hanteren daarbij

Het IMU® principe:

Inspiratie: zonder spirituele (ziele-)kracht verliest een kunstwerk razendsnel het communicatief en emotioneel bindend vermogen

Meesterschap: de magische combinatie van uniek talent en doorwrocht vakmanschap maakt een kunstwerk een blijvende ontdekkingsreis

Uniciteit: de kunstenaar als createur van het unieke beeld door de unieke wereldbeleving uit te drukken in een even unieke representatie

Het hart van het tentoonstellingen aanbod wordt gevormd door solo en ‘Obsession-Collection’ exposities. Ook worden concerten  gegeven in het kader van het ‘Art-in-Concert’ programma. De Steinway concertvleugel behoort tot de standaard uitrusting. Regelmatig organiseren bedrijven evenementen voor relaties en personeel in het kunsthuis.

We openen graag de deuren voor U naar onze wereld van The Spirit of Art.

Yvonne en Joost van Zoelen

Beste Vriend(en) van The Obsession of Art,
 

Als vriend(en) van het kunsthuis gaat u er terecht van uit dat wij u steeds weer verrassen met een onderscheidend hoge kwaliteit kunst; inspiratiekunst.

Juist in de huidige omstandigheden met de uitdagingen van COVID-19 en instortende beurskoersen, is dat vertrouwen de kracht van onze relatie.

Wij begrijpen dat, gegeven de uitdagende omstandigheden, uw hoofd niet altijd naar kunst staat. Laat staan naar het bezoeken van de galerie en het overwegen van een aankoop. Al was het maar ter bescherming van allen die u lief zijn.

Juist vanuit die verantwoordelijkheid willen wij u er graag erop wijzen dat het COVID-19 virus zich niet manifesteert op kunstwerken zoals schilderijen en bronzen.
En dat de galerie zo ruim is ingericht dat een afstand van persoon tot persoon van minimaal 1 meter heel natuurlijk gehandhaafd kan worden.
En dat schilderijen over het algemeen mooier zijn op meer dan 1 meter afstand.
En dat wij in de galerie alle denkbare hygiëne maatregelen nemen. Wij reinigen en desinfecteren alle relevante objecten zoals; deurstangen, tafels, trapleuningen, pantry, toiletten, etc. grondig en zeer regelmatig.

En, hoewel wij geen handen schudden, ook  niet bij de aankoop, de champagne blijft. Bij elke aankoop van een kunstwerk. Proosten mag!

The Obsession of Art bestaat meer dan 25 jaar. We hebben veel van onze kracht en uniciteit ontwikkeld door de verschillende uitdagingen die we overwonnen hebben. Mede dankzij de hechte relatie met u.  Juist daarom en juist nu zien we u  graag in de galerie. Er is veel nieuw werk van bekende en nieuwe kunstenaars in expositie en nog veel meer in voorraad. Uit alle windhoeken van de wereld. Kom kijken, selecteren en genieten.

 

Graag tot ziens,

Yvonne en Joost van Zoelen

Actualiteiten in onze galerie