• Robert Heindel

    Robert Heindel

    (US / 1938 - 2005)

ROBERT HEINDEL (US / 1938 –2005)

Een van de grootste meesters van onze tijd. Wereldberoemd om zijn indrukwekkende, vooral theatraal-impressionistisch oeuvre. Eigentijdse voorstellingen, vorm gegeven met klassieke vakkunde. In de aanloop van zijn carrière groeit Heindel uit tot een van de belangrijkste Amerikaanse illustrators. Als bekroning worden zijn naam en werk opgenomen in de beroemde uitgave: ‘ Greatest American illustrators of all time’ . Op de top van die erkenning besluit Heindel zich te wijden aan het kunstenaarschap.   Zie ook onze webshop voor meer Silkscreens en Limited Editions

De intense beleving van de gepassioneerde strijd van Margot Fonteyn en Rudolf Nureyev met het vormgeven van choreografie, heeft zijn inspiratie definitief gekanaliseerd. Dans en dansers vormen zijn verhaal, zijn model, zijn zuiverste metafoor, zijn hartenkreet.
Groei, Respect, Liefde, Toewijding en Opoffering vormen van dat moment af, het hart van elk schilderij dat uit zijn penselen is gevloeid. Heindel heeft met de meest toonaangevende dans- en balletgezelschappen van de wereld gewerkt. In de negentiger jaren maakt Heindel een uitdagende uitstap uit de danswereld met een grote serie schilderijen onder et thema Wall Paintings. Heindel vertaalt hierin een indringend emotionele periode in zijn leven in een manifestatie van bewuste ervaringen en onbewuste expressie in symbolen, figuren en basale patronen. Werken van Robert Heindel maken o.a. deel uit van de collecties van Diana, Princess of Wales, Prince Takamado of Japan, Lord Andrew Lloyd Webber, Mr. Michael Crawford, George Lucas, Mr and Ms Joost van Zoelen en Sir Anthony Dowell.

Zijn werken maken deel uit van toonaangevende museale collecties, waaronder The National Portrait Gallery (Londen), The Glasgow Museum (Glasgow), The Royal Academy of Dance (Londen) en The Smithsonian Institute (Washington).

Lijst van Musea en Collectioneurs

Exposities