• Andrea Padovani

    Andrea Padovani (IT)

Andrea Padovani (IT - 1961)

Als Gauguin nu leefde en een optimistische bui had!
Olie op doek, naïef, speels, uitdagend en mediterraan kleurrijk. Italiaan van geboorte en nog steeds in hart en nieren. Woont en werkt in Lions Bay Canada. Relativerend op zoek naar de natuurlijke dynamiek van het leven. Exposeert in toonaangevende galeries o.a. in New York, Vancouver en Milaan.

Zijn vertederend uitdagende schilderijen ademen een opgewekte, eigenzinnige mystiek. Sterk eigen compositiespel, olie op doek. De brede frames dagen Andrea steeds weer uit om ook de zijkanten van de doeken functioneel in te zetten. Vlak op de wand geplaatst brengt dat een zeer aparte, aantrekkelijke extra communicatieve dimensie.

Optimisme en relativerende vrolijkheid spatten van de doeken. De galerie vol Padovani werken zorgt voor een kunsthuis vol met glimlachende mensen. De glimlach die zozeer tekenend is voor het geloof in de droom, het wonder van het leven. Padovani' s werk, uitsluitend olie op doek, wordt gekenmerkt door de dromerige weergave van alledaagse taferelen, uitzonderlijk hoge artistieke kwaliteit en spannend uitdagende compositie.