• Robert Heindel Noh#9 Silkscreen

    Robert Heindel ('38 - '05)
    Noh # 9
    Silkscreen

SILKSCREENS

Een Silkscreen is een hoogwaardige kwaliteit zeefdruk om de volgende redenen:

Er wordt dikke inkt of dunne verf gebruikt die minimaal 24 uur moet drogen, waardoor de opbouw laagje voor laagje erop ligt.Elke Silkscreen heeft meer dan 25 ‘screens’ tot een max. van 40.
Silkscreen betekent eigenlijk zijden raster. Vroeger waren de rasters ook van zijde en daar komt dus het verhaal vandaan dat je altijd een laag nummer moet zien te bemachtigen. De zijde sleet namelijk tijdens het proces. Tegenwoordig zijn de screens van een kunststofmateriaal dat niet meer kan slijten en wel de fijnmazigheid van zijde heeft. Na de hele serie worden de screens schoon gestoomd en gedroogd en kunnen gebruikt worden voor een volgende te ontwikkelen silkscreen. 

Bij de Silkscreens wordt een officieel certificaat geleverd, waarop de verantwoording van de nummers staat. De AP’s zijn voor Robert Heindel en beperkt .De oplage is wereldwijd. De afzetgebieden zijn Japan, Amerika, Groot-Brittannië en de Benelux. Gezien de grootte van de afzetgebieden Japan en Amerika is er hier voor de Benelux slecht een beperkt aantal Silkscreens ter beschikking.